Mobile World Congress 2017 : de vervolg onwtikkelingen

Dinsdag, 28 Februari 2017

Mobile World Congress 2017 : de vervolg onwtikkelingen

Smartphones: Geen Verrassingen

Op gebied van de smartphones waren er weinig echte verrassingen op het MWC 2017. Zowel Apple als Samsung hebben al in het verleden bewezen dat het uitbrengen van efficiënte en aantrekkelijke High-End Smartphones voor hun een koud kunstje is. De lancering van de lang verwachte Samsung Galaxy S8 Plus werd nog niet op deze editie van het MWC aangekondigd. Om al in februari een nieuwe Smartphone aan te kondigen, die pas in April of Juni uitgebracht zal worden zou voor de producent contraproductief werken, ook al gaat het om een puur Samsung Product. Het ontbreken van de aankondiging van een nieuwe product werd dan weer door LG opgevuld. Na de flop van de G5 vorig jaar, zijn de verwachtingen naar de G6 bijzonder hoog. Het blijft af te wachten wat de lancering via Youtube LiveStream met zich zal meebrengen. Ook Nokia, Sony Xperia, Huawei, HTC en Hello Moto zijn zinnens hun nieuwe product op het MWC 2017 voor te stellen.

Een nieuwe concurrent voor de iPad Pro

Niettegenstaande Samsung de lancering van de Galaxy S8 pas in de lente plant, staan de verwachtingen gespannen wat betreft de tablets die het Koreaanse bedrijf zal uitbrengen. Velen hopen dat met de Galaxy Tab S3 een eerste echte Android alternatief voor de iPad Pro op de markt gebracht zal worden. Samsung gaat in de loop van 2017 reeds een Prototype uitbrengen. Geruchten doen de ronde dat enkele Happy Few op de Product presentatie tijdens het MWC 2017 uitgenodigd zullen worden. Bij wijze van test, zal Samsung een smartphone met dubbel scherm en met moderne OLED-technologie op de markt brengen.  

MWC 2017 : VR, AR en 5G

Ook al blijft de Smartphone een belangrijke tool, is het vooral uitkijken naar de Allround toebehoren, zoals onder andere naar de Fitness en Smart-Home toepassingen, alsook de vernieuwende internet infrastructuur. 5G zal bijvoorbeeld de anders zo onstabiele verbinding in de trein of in de auto mogelijk maken. Men moet er zich op dit moment nog niet te veel bij voorstellen, maar de 5G zou op termijn vooral het delen van data tussen bewegende auto’s onderling mogelijk maken, of ongevallen verhinderen en de snelheid regelen.

Na de heisa rond de Gear 360 van Samsung vorig jaar, komt Sony aanzetten met schermen die bijv. recepten op Keukentafels of -muren projecteert. Monitorless is de wezenlijke verassing van de Koreaanse gigant. Verbonden met de Smartphone, is het mogelijk via een VR-Bril op Smartphone of Computer te spelen, zonder dit laatste in de hand te moeten nemen. Smartphone-Apps zullen bij wijze van spreken voor de ogen van de gebruiker in de woonkamer zweven. Onder de vorm van een wat groot uitgevallen zonnenbril, tracht Monitorless de Augmented Reality en de Virtual Reality te verenigen. Tot op heden is het niet duidelijk hoe met dit systeem Positional Tracking of de ruimte herkenning mogelijk gemaakt zullen worden. De door Samsungs Creative Lab ontwikkelde bril, zal waarschijnlijk slechts een proto type blijven, maar spreekt tot de verbeelding voor het ontwikkelen van nieuwe tools.

Totdat we deze nieuwe toepassingen in VR en Augmented Reality kunnen gebruiken, kan een bedrijf als LiveRental u de beste tablets en smartphones op de markt te huur aanbieden en dit voor al uw digitale projecten.