De Samsung Galaxy S8 is eindelijk beschikbaar !

Maandag, 03 April 2017

De Samsung Galaxy S8 is eindelijk beschikbaar !

Na weken en zelfs maanden te wachten, werd de Samsung Galaxy S8 op woensdag 29 maart 2017 eindelijk voorgesteld tijdens de langverwachte Samsung conferentie in New York.

Het blijkt dat de meerderheid van de informatie die we op internet terugvonden niet helemaal verkeerd was. Laten we de nieuwkomer van de multinational eens goed onderzoeken.  

Zoals we het al verwachtten, is het scherm helemaal verschillend van de vorige modellen met een grootte van 5,8 inch, zeer dunne randen en een schermresolutie van 2960 x 1440 pixels. De opslagcapaciteit is ook gestegen van 32GB naar 64GB.

De centrale knop, handelsmerk van de Samsung smartphones is ook verdwenen... Maar nu kan je een vingerafdruksensor aan de achterkant terugvinden, een irisscanner en een gezichtsherkenningssoftware !

Een van de grootste innovaties van deze Galaxy S8 is de Bluetooth 5, het is de allereerste smartphone die ermee uitgerust is. Het bereik wordt vier keer groter en de snelheid wordt verdubbeld. Het is nu ook mogelijk om twee headsets draadloos te verbinden op éénzelfde smartphone met een bereik tot en met 240 m.

De andere grote voltooiing voor de Samsung team is Dex, die de mogelijkheid geeft aan de toekomstige klanten om hun S8 als een authentiek computer te gebruiken. Het enige negatief punt is dat het appart verkocht zal worden voor € 149. Dit toestel kan u smartphone aan een scherm, een muis en toetsenbord verbinden. We kregen ook de bevestiging dat verschillende softwares compatibel zullen zijn, zoal de OfficeSuite van Microsoft.


De Galaxy S8 zit vol met zeer interessante nieuwigheden voor de gebruikers, zoals bijvoorbeeld de IP68-classificatie. Dit betekent dat het scherm water- en stofbestendig is om zo een waterproof smartphone te kunnen aanbieden. De gebruiker zal ook Bixby kunnen gebruiken, een personal assistant. Hij zal met de stem kunnen interageren door je vragen te beantwoorden en de taken mondeling uit te voeren, alsook de gewoonlijke acties zoals de agenda of het weerbericht.

Het enige echt negatief punt van deze nieuwe smartphone is de prijs. De S8 zal voor € 799 verkocht worden en de S8 Plus voor € 899. Het is nu al mogelijk om de Galaxy S8 vóór zijn officieel verkoop op 28 april te reserveren met een pre-order.

In afwachting van het officieel verkoop, bestaan er altijd oplossingen om smartphones en tablets te huren dankzij LiveRental, voor professionals die hun digitale projecten willen ontwikkelen.