Animatiefilms 2017

Woensdag, 22 Maart 2017

Animatiefilms 2017

Dit jaar was het grootste Europese animatiefilm festival aan zijn zevende editie toe en ging  in Bordeaux door tussen 8 en 10 maart 2017.

Het festival wordt vaak vergeleken met het festival van Cannes, maar dan voor de getekende film. Qua omvang dient het alvast niet onder te doen met zijn meer dan 800 inzendingen van 40 verschillende origines. Bovendien focust het festival uitsluitend op Europese animatiefilms van het langspeel-type.

Het belangrijkste doel van het festival ligt erin de volledige animatiefilm wereld, die zich volop aan het ontwikkelen is, bij elkaar te krijgen: de auteurs, de regisseurs, de producenten en uiteraard ook de verdelers en televisiekanalen.

Voor de eerste keer, vindt het festival van Duitse origine dit jaar plaats in het Zuid-Westen van Frankrijk. Deze herlokalisering wil voornamelijk een nieuwe wind blazen in het festival, maar past ook perfect in het kader van herbudgetering en de zoektocht naar een betere locatie dan het duurdere Lyon. De organisatoren leggen het accent volop op de thematiek rond animatie, virtual reality en transmedia.  Door het kiezen van deze thema’s zorgt de organisatie ervoor dat de creatieve breinen achter de animatiefilms in contact kunnen treden met de investeerders hiervoor en zo tot nieuwe samenwerkingen kunnen komen.    

Dit aspect maakt het festival tot een unieke networking kans en dat is duidelijk terug te vinden in het aantal geïnteresseerden: het festival trok namelijk 12% meer bezoekers en liet de specialisten in de sector wel 55 nieuwe projecten ontdekken uit 20 verschillende landen. Bovendien is het de ultieme setting om de laatste nieuwe innovaties op de Europese markt te ontdekken.

We kunnen dit festival dus niet anders dan succesvol noemen en hopen dat de sector zich in de loop van de komende jaren verder zal ontwikkelen.

Jaar op jaar wint dit festival aan bekendheid, zowel op gebied van de productie-kwaliteit als met betrekking tot de bezoekers. Op korte tijd, is het uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor creatievelingen en investeerders. Deze groei lijkt ook niet te stoppen. We kunnen spreken van een steeds groter wordende Europese niche in de sector, die meer en meer zijn stempel drukt op de wereld van de animatiefilms. Dit is uiteraard uitstekend nieuws voor het geheel aan medewerkers die het Animated Movie Festival maken tot wat het vandaag is.  

Bedrijven LiveRental stellen u tal van oplossingen voor in de tablet en smartphone verhuur aan professionals en hebben op al uw digitale en technologische projecten een passend antwoord.