Apple Watch en de professionele mogelijkheden

Dinsdag, 28 Juni 2016

Apple Watch en de professionele mogelijkheden

Sinds 24 april laatstleden is de nieuwste Apple beschikbaar: de Apple Watch die vast van plan is om de informaticawereld op zijn kop te zetten. De Watch werkt als een smartphone waarop de gebruiker op elk willekeurig ogenblik gemakkelijk toegang heeft tot belangrijke informatie en waarmee hij direct kan communiceren met anderen. Sinds de komst van deze Watch werd aangekondigd, wachtte de hele wereld met ongeduld om de reeks nieuwe applicaties erop te ontdekken.

De relatie mens en technologie

Met de Apple Watch heeft Tim Cook een nieuw hoofdstuk geschreven in de relatie tussen “mens en technologie”. De verwachtingen van het publiek zijn hooggespannen, vooral wat de ontwikkeling van app’s betreft. Deze moeten immers zowel reactief als flexibel zijn, en aangepast aan de snelle evolutie van onze maatschappij.


Apple wil duidelijk inspelen op de eis van een publiek dat steeds sterker informaticagericht is en onmiddellijke informatie en constante communicatie vraagt. De verschillende developers willen geprivilegieerde spelers zijn en specifieke applicaties ontwikkelen voor de professionele markt. Salesforce bijvoorbeeld, wil een applicatie op Apple Watch lanceren voor toegang tot de omzet, om berichten van collega’s te ontvangen en financiële opportuniteiten te bekijken.

 

Nog gemakkelijker voor dagelijks gebruik

Enric Enrich wil het verloop van zijn dagelijks werk vergemakkelijken met een “to-do manager”, die de verschillende prioriteiten van de dag indeelt en die meedeelt welke projecten gemeenschappelijk zijn. Dankzij de aangepaste applicatie van Stephen Dodd kunt u ook uw werktijd indelen en registeren door eenvoudig het scherm van uw Apple Watch aan te raken. De mens en de technologie lijken in perfecte symbiose. Een waardevolle hulp voor uw presentaties: sleutelwoorden gesorteerd per paragraaf en weergave van de resterende tijd met de applicatie ‘Prompt’.

Apple watch en LiveRental

Het is meer dan overduidelijk dat Apple Watch beantwoordt aan de verwachtingen en eisen van de professionele wereld en dat deze tool erop gericht is om het leven van bedrijven gemakkelijker te maken met nieuwe technologie. Vooral voor snelle, compacte en directe informatie en communicatie zal in de toekomst rekening moeten worden gehouden met deze tool.
Een nieuw product dus, dat wij u ook voorstellen in onze LiveRental catalogus.