Onze betrokkenheid

Ons verhaal is ook dat van een geëngageerde onderneming die milieubewust te werk gaat!

Huren van IT-materiaal betekent niet alleen kiezen voor een flexibele en voordelige oplossing, maar ook voor een groenere benadering die bijdraagt aan vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.  Ontdek hoe LiveRental haar dienstverleningsaanbod organiseert om je een milieuvriendelijkere en groenere aanpak te kunnen bieden

Huur, een oplossing met een laag milieu-impact!

In tegenstelling tot aankoop, is huren van een IT-apparaat door het gedeelde gebruik een oplossing met een lage CO²-uitstoot.

In het kader van de evenementensector of bij gebruik voor korte termijn laat een huurapparaat een kleinere koolstofvoetafdruk zien dan een gekocht apparaat. De milieu-impact van de productie van een apparaat kan worden verdeeld over alle huurders gedurende een periode van 3 tot 4 jaar. Zo is de milieu-impact van een apparaat op een evenement 30 tot 40 keer lager dan wanneer de organisator van dat evenement een apparaat zou hebben gekocht. Door te huren, vertrouw je bovendien alle onderhoud en reparatie toe aan de dienstverlener. De levensduur van apparatuur verlengen betekent minder door onzorgvuldigheid of gebrek aan onderhoud onbruikbaar geworden elektronische apparaten.

Weinig elektronisch afval

Bij LiveRental wordt 95% van de apparaten gereconditioneerd

LiveRental produceert maar een heel klein deel van al het elektronische afval. Na hun levenscyclus van 3 jaar wordt 95% van de gehuurde apparaten in ons verhuurpark gerepareerd en weer in perfecte staat van functionering gebracht. Dit soort apparaten stelt nieuwe gebruikers in staat te profiteren van technologisch goed functionerende apparatuur, zonder te moeten investeren in nieuw materiaal met een hoge milieu-impact. Duizenden leerlingen, studenten en jonge professionals in Europa en op het Afrikaanse continent maken daarom gebruik van onze tablets en computers. Na afloop van het reparatieproces worden verwijderde onderdelen die het niet meer doen, zoals batterijen, schermen of netwerkkaarten, gerecycled door hierin gespecialiseerde bedrijven. Een duurzame en groene werkwijze voor het milieu.

Systematische recycling van verpakkingsmateriaal

Bij LiveRental wordt 95% van de apparaten gereconditioneerd

LiveRental gebruikt zoveel mogelijk herbruikbare verpakkingen, zoals flightcases, transportdozen of kisten.
De eenmalige verpakkingen zijn gemaakt van karton en recycleerbaar plastic beschermingsmateriaal. Tenzij het wegraakt bij onze cliënten, wordt alle verpakkingsmateriaal na afloop van de verhuurtermijn van de tablets en computers geretourneerd. Het merendeel van de bij ons na afloop van de verhuurtermijn terugkomende verpakkingen wordt gesorteerd en gerecycleerd. Onze retourteams sorteren de onderdelen op de meest geschikte afvalstroom voor het recycleren.

Optimalisering van het transportconcept

Deeltransport en voorrang voor oplossingen met een lager milieu-impact

Zorgen voor betrouwbare, snelle en milieuvriendelijke logistieke oplossingen is mogelijk. Onze logistieke teams werken dagelijks aan het zorgen voor de best mogelijke levertermijnen zonder al te gemakkelijk terug te grijpen op meer vervuilende leveringsmethodes. Zo gebruikt LiveRental wanneer dit mogelijk is bij voorkeur altijd standaard wegtransport en geen expresformules met het vliegtuig of directe koeriersdiensten zonder deeltransport. Voor het garanderen van onze termijnen organiseren we onze verzendingen ruim van tevoren, zelfs als dit betekent dat we onze cliënten extra dagen van verhuur moeten geven door te vroege levering van de huurapparaten. Deeltransporten en anticiperen op verzending is cruciaal bij het verzekeren van een punctueel en milieuvriendelijk logistiek aanbod!

Diversiteit en gelijkheid

De rijkdom van onze diversiteit

LiveRental wil zeggen multiculturele en meertalige teams. We hebben dit in de loop der jaren opgebouwd en de vele voordelen ervan ondervonden. Vandaag de dag bestaan onze teams uit een tiental verschillende nationaliteiten en profielen met de meest uiteenlopende achtergronden.
Bij LiveRental geen quota of indeling. De diversiteit is in de loop der jaren op natuurlijke wijze binnen onze teams gegroeid, dankzij de hantering van een paar eenvoudige wervingsprincipes. Wij vinden de persoonlijkheid, mentaliteit en motivatie van een sollicitant even belangrijk als zijn studieniveau of ervaring. Op die manier hebben we medewerkers met de meest uiteenlopende profielen een kans kunnen geven. En elke dag opnieuw zetten die zich volledig in voor de best mogelijke dienstverlening aan onze cliënten.