Consumer Electronic Show (CES) 2016 stelt ons de laatste ‘connected innovations’ voor

Maandag, 15 Februari 2016

De alom befaamde CES 2016 die in Las Vegas wordt gehouden, heeft met de laatste innovaties op de markt eens te meer zijn beloften waargemaakt.

Consumer Electronic Show (CES) 2016 stelt ons de laatste ‘connected innovations’ voor

De eer is aan Frankrijk

De French Tech profileerde zich sterk dit jaar. De Franse minister van economie, Emmanuel Macron, bracht zelfs een bezoek ter plaatse om zijn steun te betuigen aan deze bedrijven.
Giroptic, een Rijselse start-up, was met zijn 360°-camera een van de opvallendste nieuwkomers op de markt van de Action Cam, beheerst door Go Pro. Het bedrijf stelt zich tot doel om meer mensen in staat te stellen video’s van de beste kwaliteit te maken. Dankzij app’s kunnen de video’s in real time worden bekeken op smartphones en tablets. De camera is voorzien van alle accessoires voor 3D-beeldweergave.

3D-technologie wordt een realiteit

Lenovo heeft samen met Google zijn laatste project voorgesteld: een smartphone die beschikt over de nieuwe technologie Project Tango. Ook al kon het Chinese bedrijf geen fysiek product presenteren, het bevestigde dat deze nieuwe smartphone revolutionair zal zijn en toegankelijk voor velen (verkoop rond de 500 euro en begint in de loop van 2016). Met dit initiatief kunnen de gebruikers de omgeving in 3D zien. Het idee is dat de gebruiker via het scherm van de smartphone zijn realiteit kan inkleuren. De app’s zijn in staat om de afmetingen van een plaats te meten om bijvoorbeeld de afmetingen en stijl van nieuwe meubels te testen. Lenovo werkt met een projectteam van 5000 developers ook nog aan andere functionaliteiten. Wij wachten alvast vol spanning op het resultaat!

De laatste innovaties op het gebied van tablets

Om mee te surfen op de golf van nieuwe producten tijdens de CES, zijn wij vooral geïnteresseerd in Samsung en zijn nieuwe TabPro S. Deze tablet zal een 12-inch Amoled scherm hebben met 2160×144 pixels en slechts 693 gram wegen. De Zuid-Koreaanse onderneming heeft nog geen precieze gegevens over de configuratiemodus meegedeeld, maar er is wel sprake van het gebruik van een Intel Core M-processor, van Windows 10, van 4Go RAM-geheugen en van 128 Go Flash-geheugen. Bovendien zou de batterij beschikken over 10 uur autonomie en de cover zou een plooibaar toetsenbord zijn. Dit lijkt ons een ernstige concurrent voor de laatste Ipad Pro van Apple en de release is voorzien in februari 2016.

Almaar meer innovatie

Wij sluiten dit korte overzicht af met een nieuw juweeltje van innovatie, de Cube Wifi! Deze gebundelde technologie communiceert zowel via Wifi als Bluetooth, en beschikt over goed 2To aan gegevens. Met een gewicht van slechts 113 gram is verbinding mogelijk met smartphones, tablets en laptops. Een eenvoudige internet-explorer en/of een gratis applicaties geven toegang tot verschillende gegevens. Faseto kondigt een downloadsnelheid aan van 1900Mbit/s! Deze nieuwe tool belooft zeer nuttig en vooral performant te zijn.
Wilt u deze innovaties testen of voor korte tijd uitproberen? Wend u dan tot een bedrijf dat Mac’s verhuurt. U kunt ook de recentste tablets of computers voor korte termijn huren.